IPv6

Alle våre fiber- og DSL-kunder, både bedrift og privat, får IPv6 levert på lik linje med IPv4. Så lenge kundens utstyr har støtte for IPv6, og kunden slår det på i sine egne routere, vil dette bli autokonfigurert.

Det har også tidligere – faktisk helt siden 1997 – vært mulig å teste IPv6 fra PowerTech, men det har krevd manuelt oppsett både fra kundens og vår side, enten med spesielle tunneler for IPv6, eller spesialoppsett på de enkelte kundelinjene.
Nå vil vi ikke vente mer, og etter intens jobbing og oppgradering av nettet vårt de siste ukene kan vi nå lansere såkalt “native” IPv6-støtte for alle kunder.  Det betyr at IPv6 leveres parallelt med IPv4 på dem samme internett-linja kunden allerede har, og at det blir automatisk konfigurert for kunden når de kobler seg til internett.

Dessverre er det en del kunder som har gammelt utstyr fra oss, der IPv6-støtten ikke er god nok.  Disse vil bli fortløpende byttet ut eller oppgradert, og dersom du er usikker på om utstyret du har vil fungere med IPv6 er det bare å kontakte vårt kundesenter så vil de kunne svare på dette.

Har du IPv6 allerede? Er du usikker? All PowerTechs egn infrastruktur – våre epost-servere, webservere, DNS-servere osv – har i lang tid vært konfigurert opp med både IPv4 og IPv6.  Dersom du sitter på et sted der IPv6 er aktivert og riktig konfigurert vil du se at det står “IPv6″ med små bokstaver under logoen vår, oppe til venstre på sida.

Du kan også sjekke ut vår “killer app

Til høyre på denne sida kan du se status for når de forskjellige regionene i verden trolig går tom for IPv4-adresser. Som du kan se er anslaget at RIPE – dvs. oss i Europa – ikke har flere adresser igjen i løpet av 2012. APNIC – Asia/Pacific hadde ikke flere IPv4-adresser igjen i april i 2011. Det begynner med andre ord å bli langt på overtid å komme i gang med konverteringen.

Er du nysgjerrig på IPv6 kan vi anbefale f.eks. http://www.ipv6forum.no/
Har du tekniske spørsmål eller andre forespørsler, ta kontakt med oss på e-post: support@powertech.no

Del denne siden
Del på Facebook Del på Twitter Skriv ut artikkelen Email This Post
Kontakt oss
Privat:
Tlf.: 23 01 00 00

Bedrift:
Tlf.: 23 01 00 00

Åpningstid:
Man-fre, 08-16:00

Driftsmeldinger