Falske spørreundersøkelser

Det har i lengre tid eksistert flere malware/virus-relaterte sider som ber kunder om å utlevere informasjon i form av en spørreundersøkelse på nettet. Noen av disse ser  tilsynelatende ut til å være i regi av PowerTech Information Systems eller andre leverandører av kunden. Etter å ha besvart noen enkle spørsmål får ofte kunden mulighet til å vinne premier som f. eks en Ipad mot å legge inn ytterligere informasjon som navn og gjerne kredittkortinformasjon.

Dette er svindel og et resultat av malware/virus. Consumer-responses.com dukker ofte opp bak undersøkelsen og er bare ett mange slike virus/malware. Disse kommer ofte inn på ofrenes maskiner som følge av installasjon av diverse gratisprogrammer.

Undersøkelsene har ingen tilknytning til PowerTech og gjør i mange tilfeller bare et oppslag på kundens IP-adresse (som spores tilbake til oss) og følgelig kan det se ut som undersøkelsen er i regi av PowerTech.

Vi oppfordrer kunder som får disse undersøkelsene til å lukke dem umiddelbart, ikke besvare dem og samtidig scanne maskinen/nettverket sitt for virus/malware med en oppdatert antivirus-klient.
PowerTech ber om forståelse for at vi dessverre ikke kan bistå i detalj med fjerning av slik programvare; dette må håndteres av den lokale it-ansvarlige eller en leverandør av slike tjenester.

Del denne siden
Del på Facebook Del på Twitter Skriv ut artikkelen Email This Post
Kontakt oss
Privat:
Tlf.: 23 01 00 00

Bedrift:
Tlf.: 23 01 00 00

Åpningstid:
Man-fre, 08-16:00

Driftsmeldinger